Ruimte geven aan wat er is,
aan wat er ontstaat,
aan verhalen van vroeger en van nu.

Luisteren,
ook naar wat er
niet gezegd wordt.

Voor mij als uitvaartbegeleider
is dit een belangrijk vertrekpunt:
zorgen dat het zichtbare en het onzichtbare
een plek krijgen in de dagen
vóór de uitvaart en op de dag zelf.
Zodat ieder het afscheid ten volle kan beleven.

Heeft u vragen of advies nodig? Wilt u kennismaken of alvast uw wensen bespreken voor uw eigen afscheid en een begroting ontvangen? Bel voor een afspraak.

tel. 06 831 660 33

Het melden van een overlijden
kan 24 uur per dag.

WAT TE DOEN BIJ EEN OVERLIJDEN?

Of het overlijden nu plots komt of dat u er naartoe heeft kunnen leven, als het moment daar is, overvalt u de realiteit dat er heel wat zaken in orde moeten worden gebracht. Stilleven zal u hierin bijstaan.

Wilt u weten wat de eerste stappen zijn en wat er vervolgens gebeurt?

AFSCHEID NEMEN

Afscheid nemen heeft tijd nodig. En juist in het prille begin wanneer de pijn nog zo vers is, moet er zoveel worden geregeld.

In de drukte en chaos van die eerste dagen tussen overlijden en uitvaart is de begeleiding van Stilleven erop gericht om overzicht en rust te brengen. Niet alles hoeft meteen te worden beslist en uitgevoerd.  

Gedurende de dagen zal ik steeds aangeven wat op welk moment prioriteit heeft. Zo kunt u ook ruimte ervaren om stil te staan bij wat er gebeurt, verdriet toe te laten, en verbinding te voelen met anderen.

Want niet alleen een perfect georganiseerde uitvaart is belangrijk, maar ook de weg en de dagen daar naartoe. Al die verschillende momenten van waarde maken samen een betekenisvol afscheid.

Wilt u weten wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een afscheid?

INSPIRATIE

Er zijn vele manieren om een afscheid vorm te geven. Klein en intiem, groot, traditioneel of eigenzinnig, er is zoveel mogelijk en alles is goed, zolang het maar kloppend is. En wat klopt en juist is, dat bepaalt u zelf.

Hier wat beelden van mogelijkheden die opmerkelijk zijn, of net buiten het gangbare liggen…. Gewoon ter inspiratie.

 

Aandacht voor Sterven

24 mei, nationale dag: Aandacht voor sterven. Een initiatief van Stichting Landelijk Expertisecentrum Sterven. Ik sluit mij er graag bij aan. Hieronder een link naar de prachtige animatie ´Father en daughter´ waar Michael Dudok de Wit 20 jaar geleden een Oscar voor...

Aandacht voor Sterven

Aandacht voor Sterven

24 mei, nationale dag: Aandacht voor sterven. Een initiatief van Stichting Landelijk Expertisecentrum Sterven. Ik sluit mij er graag bij aan. Hieronder een link naar de prachtige animatie ´Father en daughter´ waar Michael Dudok de Wit 20 jaar geleden een Oscar voor...

ERVARINGEN

Met wie gaat u in zee op het moment dat u door verlies op uw kwetsbaarst bent?

Anderen gingen u voor en vertellen hun ervaringen met Stilleven… 

De begrafenis van mijn moeder Johanna Keizer-Lamboo

Machteld weet door haar bijzondere persoonlijkheid als geen ander hoe ze een begrafenis respectvol, maar ook vooral liefdevol moet laten verlopen. Ik ben ontzettend blij dat wij dit vertrouwen aan haar geschonken hebben. We dragen een fijne herinnering aan haar mee.

De crematie van mijn broer Hein Verhoeven

Toen mijn broer was overleden heb ik Machteld gevraagd het verhaal van hem en mij te schrijven, omdat ik mijn gedachten niet op een rijtje kreeg. …….

Wat was ik er blij mee! Machteld heeft precies verwoord wat ik niet zeggen kon. En alles klopte helemaal met hoe ik het voelde. En op de dag van de uitvaart heeft zij het uit mijn naam gelezen. Serieus en licht tegelijkertijd. Met humor en het juiste gevoel.