NA HET AFSCHEID

Als de dag van de uitvaart voorbij is, het rumoer rond het afscheid verstomt en ieder weer terugkeert naar het dagelijks leven kan voor u alles kaal en kil, leeg en onwennig aanvoelen.

We rouwen niet alleen om de overledene, wiens afwezigheid tastbaar wordt, maar ook om het verlies van onszelf en het verhaal dat we met de overledene deelden.

Door het verdriet en de rouw niet uit de weg te gaan, wordt het verlies gaandeweg draagbaar. Zo krijgt het een plek en kun je weer van het leven leren houden. Dit kan een lange weg zijn. Iedereen rouwt op zijn eigen manier en op zijn eigen tijd.

Nazorg

Ongeveer 2 à 3 weken na het afscheid neem ik contact met u op om een afspraak te maken en langs te komen. We kunnen dan terugkijken op hoe u het afscheid en de begeleiding van Stilleven heeft beleefd.

Daarnaast hebben we het over wat er voor u op dit moment speelt, op praktisch en op emotioneel vlak. En al ben ik geen rouw therapeut, ik kan wel goed luisteren. Als het nodig is, kan ik u verwijzen naar professionele begeleiding bij uw rouwverwerking.

Als u wil helpt Stilleven u ook met eventuele bedankkaartjes, de asbestemming of een grafmonument.

 

Heeft u vragen of advies nodig? Wilt u kennismaken of alvast uw wensen bespreken voor uw eigen afscheid en een begroting ontvangen? Bel voor een afspraak.

tel. 06 831 660 33

Het melden van een overlijden
kan 24 uur per dag.