STILLEVEN IS…

De reacties van anderen op de naam van mijn dienstverlening zijn heel divers. Iedereen heeft bij het woord stilleven zijn eigen associaties. Sommigen vragen zich verwonderd af wat deze term uit de schilderkunst te maken heeft met uitvaarten.

Voor mij heeft dit mooie woord de volgende betekenissen:

Stilleven is… dat alle overleden vrienden en familieleden die jou dierbaar waren, op een stille manier altijd in je leven blijven. Voor de buitenwereld is dat onzichtbaar, omdat het een zielsverbinding is vanuit het hart.

Stilleven is… het gemis van een dierbare. Na de uitvaart gaat ieder terug naar het dagelijkse bestaan van altijd. Maar voor de nabestaande is het moeilijk de draad weer op te pakken. Je kunt je voelen alsof je een vreemdeling bent in je eigen leven.

Stilleven is… dat je degene die je moet missen, weer ontmoet in alles wat hij achterlaat in zijn woning – in spullen dus. Het kopje waar oma altijd thee uit dronk, de stoel van vader, de verzameling stenen van je zus die zij altijd zocht op het strand in Normandië, brengen je terug naar de personen en vertellen je in stilte de verhalen van een leven dat voorbij is.

Heeft u vragen of advies nodig? Wilt u kennismaken of alvast uw wensen bespreken voor uw eigen afscheid en een begroting ontvangen? Bel voor een afspraak.

tel. 06 831 660 33

Het melden van een overlijden
kan 24 uur per dag.