Wat te doen bij overlijden?

Of het overlijden nu plots komt of dat u er naartoe heeft kunnen leven, als het moment daar is, overvalt u de realiteit dat er heel wat zaken in orde moeten worden gebracht. Stilleven zal u hierin bijstaan.

Tijd

Allereerst: Er is tijd. U hoeft niet meteen te handelen. Als het rust geeft, kunt u direct contact met mij opnemen, maar dat kan ook best nog even wachten. Bel eerst de mensen die u graag om u heen wilt hebben. Neem de tijd om bij elkaar te zijn.

De arts

Bij een overlijden thuis, zodra u eraan toe bent, neemt u contact op met de huisarts. ’s Avonds of in het weekend belt u met de huisartsenpost. De arts moet officieel het overlijden thuis vaststellen. Hij zal ook de documenten in orde maken die nodig zijn voor de verplichte aangifte van overlijden bij de gemeente.

Bij een overlijden in een ziekenhuis, hospice of zorgcentrum wordt de arts automatisch geïnformeerd.

Bellen met Stilleven

Nadat de arts is geweest, kunt u mij bellen, ook als het ’s nachts is. In het telefoongesprek stel ik u alvast een aantal (praktische) vragen zodat ik goed voorbereid naar u toe kan komen. We maken hiervoor een afspraak. Vanaf dat moment zal ik u bijstaan en begeleiden in de komende intensieve en moeilijke dagen.

Intussen klaarleggen

U kunt, voor ik bij u ben, alvast wat dingen bij elkaar zoeken:

  • Identiteitsbewijs van de overledene
  • Eventuele uitvaartpolissen
  • Eventueel een trouwboekje
  • De juiste kleding

Een compleet overzicht van wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart en over hoe ik u hierbij zal begeleiden, vindt u onder: tussen overlijden en uitvaart.

Heeft u vragen of advies nodig? Wilt u kennismaken of alvast uw wensen bespreken voor uw eigen afscheid en een begroting ontvangen? Bel voor een afspraak.

tel. 06 831 660 33

Het melden van een overlijden
kan 24 uur per dag.