VERZEKERING

Over uitvaartverzekeringen en hoe volledig ze de uitvaartkosten dekken zijn behoorlijk wat misverstanden in omloop. Hieronder staan een aantal feiten en misverstanden op een rijtje.

Feit: Hoe en waar u ook verzekerd bent, u mag altijd uw uitvaart laten regelen door de uitvaartbegeleider of het uitvaartbedrijf van uw keuze. 

Misverstand: Door de instructies in de verzekeringspapieren denken veel mensen dat zij verplicht zijn de uitvaart te laten verzorgen door de verzekeraar of door een bij hen aangesloten uitvaartonderneming. Dat is niet zo, u kunt kiezen wie u wilt.

Feit: er zijn 2 soorten verzekeringen. Bij een kapitaalverzekering wordt er bij overlijden een bedrag uitgekeerd. U kunt het besteden zoals u wilt. Bij een naturaverzekering worden er bij overlijden een pakket van basisdiensten en goederen uitgekeerd. Denk daarbij aan de verzorging, een eenvoudige kist, een 50-tal rouwkaarten uit de standaard collectie, de opbaring in het rouwcentrum van de verzekeraar, etc. 

Misverstand: Vaak denken mensen met een naturaverzekering ten onrechte dat zij verzekerd zijn voor een complete uitvaart. Maar doorgaans komen er kosten bij, omdat bijvoorbeeld de grafrechten (bij een begrafenis) of de catering of iets anders, niet in het pakket zitten. Al deze extra kosten betaalt u òòk bij de uitvaartondernemer die voor de naturaverzekeraar werkt.

Misverstand: Uw verzekeraar zal u ook altijd vertellen dat de kosten hoger uit kunnen vallen indien u kiest voor uw eigen uitvaartbegeleider en dat u de ‘kortingen’ misloopt die zij u aanbieden. Echter het verschil in prijs wordt niet bepaald door de kortingen maar door de tarieven die gehanteerd worden. (Zoals voor de kist, de rouwkaart, de bloemen etc.)

Feit: Daarnaast zijn er vaak hoge bijkomende kosten als je een dienst of een product uit het pakket net ietsje wil aanpassen door bijvoorbeeld een kaart of een kist te kiezen die niet in het standaard voorgeschreven pakket zit. 

Feit: Als u een naturaverzekering heeft en besluit de uitvaart door Stilleven te laten begeleiden, dan zet de verzekeraar het basispakket goederen en diensten om in een geldbedrag.

U kunt mij altijd bellen voor vrijblijvende informatie over uw bestaande uitvaartpolissen en over de te verwachten uitvaartkosten gebaseerd op uw wensen en budget.

Heeft u vragen of advies nodig? Wilt u kennismaken of alvast uw wensen bespreken voor uw eigen afscheid en een begroting ontvangen? Bel voor een afspraak.

tel. 06 831 660 33

Het melden van een overlijden
kan 24 uur per dag.